hits

oktober 2017

MDG og AP fortsetter krigen mot bilistene

MDG og Arbeiderpartiet fortsetter sin nådeløse krig mot bilistene i landets hovedstad. Dette til tross for at Nettavisen på en pinlig måte viste hvordan den ene rødgrønne politikertoppen etter den andre kom kjørende til sin gratis parkering i rådhusgarasjen, samtidig som de fjerner gateparkeringene i Oslo sentrum for folk flest. Se Nettavisen sin video er.

I disse dager er vi også nok en gang vitne til nye villedende skilt i Oslo sentrum som gjør at vanlige godtroende folk får parkeringsbøter for å stå på plasser de er vandt til å stå på gjennom mange år.

Samtlige biler nedenfor fikk parkeringsbot, ettersom de gamle parkeringsskiltene på de merkede plassene som står igjen i området rundt Oslo rådhus er erstattet med skilt som kun tillater parkering for varebiler på dagtid og gjør det forbud med all parkering etter klokken 20:00.

                         

Byrådets krig mot bilistene har bestått av flere faser:

 • Byrådet i Oslo fjerner samtlige gateparkeringer i Oslo sentrum.
 • Byrådet har forsøkt å få stanset utbyggingen av nye E18 vestover.
 • Bompengetakstene er økt kraftig fra 1.oktober i år, i tillegg er det innført rushtidsavgift. Snart kommer det på plass en rekke nye bomstasjoner i Oslo, og det vil bli krevd inn bompenger både inn og ut av Oslo.


Det er på tide at MDG og Arbeiderpartiet i Oslo tar innover seg at mange beboere i hovedstadsområdet fra tid til annen er avhengige av å bruke bilen for legitime ærend i byen. Disse menneskene får det vanskeligere og dyrere med byrådets politikk. Butikk- og restauranteiere er også bekymret for at kunder vil velge bort Oslo sentrum på grunn av mangelen på parkeringsplasser, noe som flere allerede ser starten på. Rørleggere, snekkere og andre håndtverkere som har oppdrag i sentrum opplever også store utfordringer.

I august valgte Carl I. Hagen og undertegnede å se hvor lang tid vi brukte på å finne en ledig parkeringsplass i Oslo sentrum. Til tross for at vi kjørte en el-bil, som de fleste politikerne oppfordrer til, var det til ingen hjelp når gateparkeringene i stor grad var fjernet. Vi endte opp med å finne en parkeringsplass nesten en kilometer unna Oslo rådhus, noe som ikke var helt uproblematisk for en 73 år gammel mann med dårlige hofter.

Det er på tide at denne galskapspolitikken fra MDG og Arbeiderpartiet i Oslo snart tar slutt.

Screenshot-faksimile av VG-tv sin video fra august hvor Carl I. Hagen og undertegnede kjørte rundt i Oslo sentrum på jakt etter en ledig parkeringsplass.

Hvorfor skal alle ha sugerør inn i statskassa?

Regjeringen har fått mye kjeft for enkelte kutt på statsbudsjettet.

Det er blitt påstått at regjeringen har kuttet penger til folkehøgskolene. Det er imidlertid ikke noen kurs som går over et halvt eller helt skoleår som har fått kutt, men en rekke kortkurs som varer fra 2-94 dager, deriblant følgende kurs:

 • bridgekurs
 • linedance
 • bunadhelg
 • swingkurs
 • volleyball
 • kortkurs i qiqong og meditasjon
 • internasjonal folkedans
 • kurs i mat fra mange land

Er det virkelig riktig at slike kurs skal motta automatisk støtte over statsbudsjettet, mens folk som ønsker å delta på f.eks. salsakurs eller trening på fritiden skal måtte betale vanlig pris for dette?

Landbruksministeren har også fått kjeft for å kutte til en del organisasjoner som har fått automatisk støtte over statsbudsjettet i flere år. Dette inkluderer organisasjoner som:

 • Biologisk-dynamisk forening
 • Hageselskapet

Jeg lovpriser både disse og alle andre frivillige organisasjoner. Det er likevel ikke skattebetalernes plikt å finansiere alle typer kurs og foreninger over statsbudsjettet.